26 května 2012

Broskvový koláč s hvězdičkami

Broskvový koláč s hvězdičkami
Suroviny:
Těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 3 KL prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • 160 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 200 ml oleje
  • 200 ml perlivé vody
Obloha
  • broskvový kompot
  • 3 PL šťávy z kompotu
Náplň
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 skořicový cukr
  • 1 KL rumového aroma
  • 4 PL moučkového cukru
  • 2 balíčky Smeta-fixu
Ozdobení
  • 2 PL kakaa

Postup:
Nejprve si připravíme těsto smícháním mouky, prášku do pečiva a kakaa. Dále přidáme cukr, špetku soli, vanilkový cukr, vejce, olej a minerální vodu. Vše vymícháme do hladkého těsta. Hotové těsto nalijeme na předem vymazaný plech (30 x 40 cm) a pečeme v troubě asi 20 minut, u elektrické na 180°C, u horkovzdušné 160°C, u plynové na 3.stupeň.
Mezitím si necháme broskve z kompotu odkapat a nakrájíme je na kousky. Již vychladlý korpus pokapeme šťávou z kompotu a poklademe kousky broskví.
Připravíme si náplň: Ušleháme smetanu se skořicovým cukrem, rumovým aroma, moučkovým cukrem a Smeta-fixem. Náplň musí být opravdu tuhá. Pak ji natřeme na korpus s broskvemi a uhladíme. Takto hotový koláč by měl alespoň hodinu odpočívat v chladu.
Mezitím si z tvrdého papíru vystřihneme hvězdičky. Přes ně potom koláč posypeme kakaem. Nakrájíme a konzumujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků