26 května 2012

Flan je fajn

Flan je fajn
Suroviny:
125 g kvalitní hořké čokolády
65 g moučkového cukru
125 g másla
40 g hladké mouky
4 vejce
Likér

Postup:
Připravíme si kastrol s vodou a mísu na šlehání ve vodní lázni. Čtyři vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a vyšleháme je v horké lázni do pevné pěny a dáme stranou. Do další misky nalámeme čokoládu a opět ji rozpustíme ve vodní lázni. V čokoládě necháme rozpustit máslo. Smícháme čokoládovou hmotu s vyšlehanou vaječnou pěnou a přidáme mouku a likér.
Větší alobalové košíčky (průměr asi 8 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme je čokoládovým těstem tak do jedné poloviny a dáme vychladit do lednice.
Flan se podává horký a musí uprostřed zůstat tekutý, proto je třeba předem připravené porce péci až těsně před servírováním. Troubu vyhřejeme na 190°C. Vložíme do ní na zkoušku jeden ledově chladný dortík, ten vyndejte po deseti minutách. Zkontrolujte, zda je vprostřed tekutý. Máte na jeho brášky takovou chuť, že už se to nedá vydržet? Pak podle prvního upravte dobu pečení a rychle do trouby dejte i ostatní!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků