26 května 2012

Jahodový koláč

Jahodový koláč
Suroviny:
  • 180 g cukru krupice
  • 180 g polohrubé mouky
  • 6 vajec
  • 50 g másla
  • 20 g kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 měkké tvarohy (nejlépe ve válečku)
  • Jahody

Postup:
Jako první ušleháme vejce spolu s cukrem do pěny. Přidáme polohrubou mouku, kakao a nakonec změklé máslo. Připravené těsto nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného vyššího plechu a dáme péct do trouby asi na 20 minut při 180°C. Mezitím si smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, podle chuti přidáme i cukr krupice. Po vychladnutí koláč tvarohem potřeme. Navrch klademe rozpůlené jahody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků