25 května 2012

Obrácený jablkový koláč

Obrácený jablkový koláč
Suroviny
:
  • 4 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 5 PL horké vody
  • 750 g jablek
  • 2 pudingy
  • 1 l mléka
  • 1 PL cukru
  • Granko

Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Zamícháme. Připravíme si plech, vymažeme a vyložíme pečícím papírem, na dno klademe plátky jablek. Jablečné dno poté zalijeme těstem. Celé pečeme při 180°C. Až koláč vychladne, obrátíme jej na druhý plech s pečícím papírem, dnem nahoru! Připravíme si puding z 1 l mléka, 2 sáčků pudingového prášku a 1 PL cukru. Obrácený koláč zalijeme horkým uvařeným pudingovým krémem. Celé posypeme Grankem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků