25 května 2012

Ovesná kaše

Ovesná kaše
Suroviny:
  • 2 PL ovesných vloček
  • Hrst hrozinek
  • Hrst oříšků
  • Med
  • 1 menší jablko
  • Ovoce dle výběru
  • 1 PL kukuřičné polenty
  • Voda
  • Mléko

Postup:
V misce smícháme ovesné vločky, hrozinky a asi hrnek vody. Tuto směs necháme (nejlépe přes noc) nabobtnat. V druhé misce smícháme nahrubo nastrouhané jablko, oříšky, med a ovoce a celé dáme do lednice. Po uležení z vločkové směsi slijeme přebytečnou vodu, nalijeme trochu mléka a dáme vařit. Až je směs horká, přimícháme do ní lžíci polenty. Nakonec přisypeme jablečnou směs z lednice a necháme ještě celé lehce prohřát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků