25 května 2012

Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou

Poctivé kynuté koláče s tvarohem, povidly a drobenkou
Suroviny
:
Těsto
  • PL hladké mouky
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 40 g droždí
  • 3 - 4 žloutky
  • 150 g cukru
  • 150 g másla
  • Citrónová kůra
  • 500 ml mléka
  • Sůl
Tvarohová náplň
  • 500 g netučného tvarohu
  • Rozinky
  • 4 PL moučkového cukru
  • 1 - 2 bílky
Povidlová náplň
  • 450 g povidel
  • 3 - 4 PL rumuDrobenka
  • 140 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru

Postup:
Z mléka, droždí, PL cukru, PL hladké mouky uděláme kvásek. Ten necháme kynout na teplém místě.
Do velké mísy dáme mouku, cukr, žloutky, špetku soli, citrónovou kůru, vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a celé promícháme. Za míchání přiléváme vlažné mléko. Zpracováváme tak dlouho, dokud těsto nezačne při míchání vypouštět bubliny. Poté jej zasypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na 2 - 3 hodiny na teplé místo kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou polovinu vyválíme na jeden plech vyložený pečícím papírem. Na jeden plech s těstem rozetřeme tvarohovou náplň, kterou připravíme smícháním tvarohu, rozinek, bílků a moučkového cukru. Na druhý plech s těstem rozetřeme povidlovou náplň, kterou si připravíme smícháním povidel a rumu. Oba dva plechy posypeme drobenkou, připravenou ručním smícháním mouky, povoleného másla a moučkového cukru. Plechy pečeme 45 minut při 200 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků