25 května 2012

Špičky

Špičky
Suroviny:
Těsto
  • 50 g cukru krystal
  • 100 g hladké mouky
  • 70 g žloutků
  • 140 g bílků
  • 20 g pudingu
Krém
  • 170 g cukru krystal
  • 350 g Hery
  • 350 g čokolády
  • 50 g kakaa
  • 2 dl vody
Tekutý krém
  • 200 g sušeného vanilkového krému
  • 100 g fondánové polevy
  • 1 dl vody
  • 50 ml rumového aroma
Poleva
  • 500 g čokolády
  • 130 g 100% tuku

Postup:
Bílky vyšleháme s cukrem, žloutky ušleháme zvlášť. Obě hmoty spojíme a zasypeme moukou s pudingem. Na pečící papír nastříkáme kulaté piškoty. Pečeme asi 15 minut při 180°C.
Mezitím si připravíme krém. Cukr, Heru, kakao a vodu uvaříme. Do horké hmoty přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Celou směs necháme vychladit a vyšleháme na tuhý krém.
Dále si připravíme tekutý krém. Sušený vanilkový krém, fondánovou polevu, vodu a rumové aroma smícháme v hladký krém.
Na upečené piškoty nastříkáme dutou trubičkou 4/5 krému do tvaru špičky. Vzniklou dutinu vyplníme tekutým krémem a uzavřeme nastříkáním zbytku krému. Po ztuhnutí se špičky namáčí do nahřátého tuku s čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků