25 května 2012

Veselé čokoládové kuličky


Veselé čokoládové kuličky
Suroviny:
Těsto

  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g oloupaných nasekaných mandlí
  • 2 PL rozinek namočených v rumu
  • 20 g kakaa
  • 2 bílky
  • 200 g rozdrcených piškotů
  • 2 PL rumu


Zdobení

  • poleva tmavá
  • pestré zdobení dle výběru

Postup:
Těsto si připravíme důkladným smícháním moučkového cukru, nasekaných mandlí, vanilkového cukru, rozinek namočených v rumu, kakaa, bílků, rozdrcených piškotů a rumu. Z hotové hmoty tvarujeme kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru a poté necháme asi hodinu v lednici.
Těsně před vyndáním si připravíme tmavou čokoládovou polevu podle návodu na obalu, tu si přelejeme do misky. Ztuhlé vychladlé kuličky (každou jednotlivě) napichujeme na špejli nebo párátko a namáčíme v polevě. Pak necháme kuličky s polevou chvíli na pečícím papíře nebo mřížce. Až poleva MÍRNĚ ztuhne, přendáme kuličky do speciálních papírových košíčků a posypeme pestrým zdobením. Takto hotové výtvory necháme ztuhnout při pokojové teplotě, ale na delší dobu uchováváme v chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků