28 listopadu 2012

Psychiatr

Chce psycholog nebo psychiatr vidět tvé jídelníčky? Nebo je zajímá jen tvá váha?

Každý správný psychiatr by měl pacienta s PPP léčit ve všech směrech. Normální je, že kontroluje jak vaši váhu, tak se zajímá o vaše jídelníčky a samozřejmě psychiku. U psychiatra můžete také provádět různé aktivity, jako je focení těla, natáčení kamerou, popisování, co na sobě máte a nemáte rádi, různé PC programy spojené s vaší postavou či jídlem, také vám může pouštět různé filmy, příběhy, videa, ukazovat fotky, může s vámi probírat skladku či rozložení jídelníčku a především Vám může pomoci s jakýmkoli problémem, a nebo alespoň říct svůj názor.

Ovšem anorexie ve mě se stydí za jídlo, které sním, takže já sama nejsem ve fázi, kdy bych svému lékaři sdělovala své jídelníčky. Jednou za čas mu je popíši, "aby jsme byli všichni klidní a spokojení", ale rozhodně ne každé sezení.
Stejně tak to mám s vážením - vážím se doma, ráno, vyprázdněná, před snídaní, aby váha byla co nejobjektivnější. Mám dohodu s mamkou, že se může sem tam podívat na váhu, když bude chtít, aby nedocházelo k tomu, že bych rodičům a lékařům lhala. Svou váhu svému psychiatrovi jen sděluji. Někteří psychiatři Vás mohou odmítnout léčit (nevezmou Vás jako pacienta), pokud se Vy odmítnete vážit. Takových důvodů je pro lékaře ale celá spousta, daly by se shrnout do skupiny "nesouhlas s léčbou" - Vaše postoje, názory, aktivity, které děláte proti léčbě PPP.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků