22 září 2013

Novinky v kuchyni II.

Je tomu už 17 dní, co světlo světa spatřilo první vydání Novinek v kuchyni. Dnes pro Vás mám pokračování a také už se chystá třetí díl, protože mí milí rodičové mi dovezli nějaké ty dobroty z dovolené. Dnes je zde tedy 13 nových kousků. Příjemnou zábavu.

Alnatura sójovo-rýžové mléko. Myslím, že se nenajde moc lidí, kterým bude tohle mléko chutnat. U mě si ale místo našlo. Připomíná tak trochu vodu ochucenou rýží. Když si k němu najdete cestu, už nebudete chtít nic jiného. Je zvláštní, že z něho nejde ušlehat má oblíbená ovocná pěna. Asi strukturou. Takže jsem ho vypila jen tak, mezi jídly:D

Kdo by neznal - Ovofit. Nízkotučný tvarohový dezert, nebo jak to popsat. Dříve jsem ho jedla pořád. Už jsem ho dlouho neměla, tak jednou za (velmi dlouhý) čas, proč ne. Ještě leží neotevřený v lednici, momentálně spotřebovávám zásobu Müllerů.

Jogurt Vitafit. Zatím jsem snědla pouze příchuť "cereálie s hruškou a ještě něčím, co už si nepamatuji". Nebyl špatný, ale na Müllera nemá. Pro změnu ale proč ne. Koupila jsem ho, protože byl v Albertu v akci. 

Velice známý Selský bílý jogurt. Myslím, že obsahuje 3,5% tuku na 100 g, nebo tak nějak. Chutí je dobrý. Rozhodně lepší, než nějaký light s 0,1% tuku. Tento u mě není novinkou, ale chtěla jsem vám ho ukázat. Používám ho jak na slano (dipy, k sýrům, do omáček) tak na sladko (jen tak, na "tiramisu", s ovocem či s müsli).

Bryndza. Plnotučná. Když už chci na oběd zhřešit a mám chuť na halušky s bryndzou, dělám je tak, že si udělám těsto na halušky, protlačím struhadlem do vroucí vody. Mezitím si smíchám půl balení bryndzy s kysanou smetanou nebo bílým jogurtem, směs přendám do hlubokého talíře a zcezené horké halušky pak hodím na směs. Zamíchám, bryndza se rozpustí. Delikatesa.

Rajčatová chilli omáčka od Jamieho Olivera. Kdo by tohoto zdatného kuchaře neznal! Vařil i pro anglickou královnu! Tato sklenička stála 72 Kč, takže opravdu nic levného, ale hrozně mě lákalo to vyzkoušet a věděla jsem, že večer nebudu stíhat, tak jako rychlovka na těstoviny, proč ne. Chuťově je dobrá a hlavně, je poctivá! Žádná červená břečka z konzervy od Hamé s párkem...:D

Rýže Arborio z Italské prodejny ve městě, ideální na krémová rizotta. Je velice dobrá, dobře saje tekutinu. V tomto ohledu je lepší než rýže jasmínová.

Mražená brokolice. Pamatujete na článek "Potraviny, které nemám ráda"? Měla bych ho zaktualizovat. Protože.... Miluji brokolici! Hodit do vroucí osolené vody, chvilku nechat a SNÍST! Mňam.

A pro změnu mražené fazolové lusky. Doporučuji ty z Kauflandu a jejich privátní značku Classic. Cenově vycházejí velice slušně a jejich lusky  jsou daleko masivnější a šťavnatější, než například ty od Bonduelle.

Směs na halušky. Ano, já vím...polotovar... hrůza! Ukřižujte mě!:D

Něco jako knakebroty. Od Racia. Vypadají hodně dobře, viděla jsem je na mnoha blozích. Budou se hodit do školy na svačiny nebo k večeři místo pečiva. Uvidíme:)

Ty samé s kmínem.


A to je pro dnešek vše. Doufám, že se Vám článek líbil a že chcete další Novinky v kuchyni. Pro příště si ale dáme Food inspiration, ať to máme vyvážené:)
Dobrou noc, sladké sny a krásný den!


22 komentářů:

  1. Knack Snack jsou dobré, mám ty makové. :)

    OdpovědětVymazat
  2. achjo, samé dietní věci...to že si dáš jednou za X měsíců halušky tím si moc nepomůžeš... navíc ty Vita jogurty znám, jsou se sladidly a nízkotučné, takže se to nesnaž maskovat že nemáš ráda light břečky, když ovofitem ani tímhle se nenajíš...muller je taky pěknej hnus, spouta cukru a málo tuku, dej si smetanový Florian nebo Choceňák a uděláš lépe

    OdpovědětVymazat
  3. Prej "zhřeším jedou za čas haluškami" HOLKA! Ty MUSÍŠ hřešit, i kdyby si nechtěla! Achjo :( myslím, že ty už to v hlavě nebudeš mít nikdy v pořádku...a to je opravdu škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam,něco určitě vyzkouším:) s tím hřešením..měla by sis uvědomit že vzhledem ke stávající situaci se v hřešení můžeš fakt pořádně rozšoupnout! užij si to a překonávej výčitky!:))

    OdpovědětVymazat
  5. děkuji za přání :-)
    Ách, Jamie Oliver, toho miluju :-D <33

    OdpovědětVymazat
  6. kde jsi koupila to od Jamie Olivera?:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho koupíš v každé obchodě - Globus, Kaufland, Albert....;)

      Vymazat
  7. kde jsi koupila to od Jamie Olivera?:D)

    OdpovědětVymazat
  8. Knäck si asi kúpim :D Už som dlho nemala (vlastne, balenie som mala len raz :D) A zhrešiť? Ty? LOOOOL, ser na to, keď ti to chutí, tak si to daj trebárs aj každý deň. Ja mám tú nevýhodu, že neviem variť (alebo skôr výhodu, lebo keby som si ja niečo uvarila, tak na záchode sedím asi týždeň :DDDD), takže si bryndzové halušky nemôžem robiť každý deň. A 1 nepochopím-jak ti môžu chutiť nízkotučné veci? :DDD Som mala raz jogurt (ešte dááávno, dávno, pred vychrtlosťou) a bol taký odporný, že... fuj :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ten selský jogurt taky kupuju :) a lusky kupuji též v kauflandu :D !

    OdpovědětVymazat
  10. Selský jogurt od Hollandie mám ráda, obvykle si ho dávám ráno k müsli, ale někdy to chce změnu, protože je takový "tuhý", ne moc krémový, takže si sem tam koupím bílý jogurt Klasik, ten mi taky moc chutná. :) Jinak mi chutná všechno, co jsi tu ukázala, snad jen s výjimkou brokolice a lusků, to já nemusím. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Proč nejíš čokoládu? :D
    Ovofit jsem koupila asi pětkrát, když jsem byla na počátku hubnutí. Teď už ho nekupuji, naopak. Vyhýbám se mu obloukem. :D :D
    Je v tom Vitafitu cukr, nebo není? :)
    Ty kmínové knackebroty mi moc chutnají. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Zkoušel jsem na tvoje doporučení Vitafit a jsou moc výborné ! V košíku mi taky přistál ještě Müller pro děti - malinový jogurt a čokoládoví poníci - trochu infantilní, ale taky moc dobré :D

    OdpovědětVymazat
  13. Me ryzove mléko taky zachutnalo. Někde jsem četla, že ho někdo dava i do kávy, ale tam mi nechutnalo, jinak bylo fakt výborné!:)

    OdpovědětVymazat
  14. koukej přidat nějaké výživné jídlo!! takhle nikdy nepřibereš :( co takhle zkusit arašídové máslo? máš ráda ovesné kaše? tousty? zaber holka!!! :) držím palečky!

    OdpovědětVymazat
  15. Sakra já už si to sójové mléko musím koupit! :D Všichni ho už ochutnali a já jsem stále sto let za opicema :D Hodně lidem chutná v kaších, takže pokud mi nebude chutnat jen tak samotný (já ale stejně samotný mléko nepiju :D ), tak si ho budu dávat do ovesné kašičky :))
    Brokolici také miluji :)) A fazolové lusky musím vyzkoušet teda ty kauflandové, protože já zrovna mám doma ty Bonduelle :D

    OdpovědětVymazat
  16. VitaFit nejlepší jogurty :3 poslední dvě veci, co to je? :O must have :D:)

    OdpovědětVymazat
  17. Mně ty různé sojové jogurty přijdou hrozně umělé :-(

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, chci se jen zeptat, jestli jsi v pořádku... co že jsi tak dlouho nenapsala? :(

    OdpovědětVymazat

Archiv článků